NAUJIENA

Kauno “Žalgirio” gretas vasarą papildę du amerikiečiai – Sonny Weemsas ir Ty Lawsonas – mače prieš Maskvos CSKA debiutavo Eurolygos turnyre.

Abu krepšininkai pabrėžė, kad komandos žaidimą dar tikrai yra kur tobulinti, tačiau kartu ir patikino, kad patys klubo gretose jaučiasi gerai ir galėtų sužaisti dar vienerias rungtynes kad ir dabar.

“Kaip komanda nevykdėme savo užduočių, neatkovojome tų kamuolių, kuriuos turėjome nusiimti. Neturime taip strigti, galime ir turime žaisti geriau”, – po mačo tikino S.Weemsas.

Amerikietis pabrėžė, kad trūko agresyvumo gynyboje.

“CSKA, aišku, yra labai gera komanda, tokių ekipų turnyre yra daug, bet turime prieš varžovus geriau žaisti gynyboje.”

Paklaustas, kaip vertina savo formą, krepšininkas atsakė: “Mano forma yra gera, jaučiuosi tikrai normaliai, manau, galėčiau laisvai sužaisti tuoj pat ir dar vieną mačą.”

NBA lokauto metu “Žalgiryje” žaidžiantis T.Lawsonas tikino, jog nepavyko visiškai laikytis prieš mačą nustatyto rungtynių plano.

“Tai buvo sunkus mačas, – sakė amerikietis. – Stengėmės laikytis mačo plano, tačiau jie puikiai pataikė iš toli. Turime stengtis ir dirbti toliau. Jų pataikymas iš toli buvo geras, labai sunku gintis, kai nežinai, kas mes. Bandėme laikytis plano, tačiau vėliau jau buvo sunku tą daryti. Varžovai metė daugiau metimų iš toli, mums to padaryti nepavykdavo, jie ir pataikė jų daugiau, nes tiesiog turėjo daugiau progų atakuoti.”

Anot krepšininko, jo paties sportinę formą dar tikrai reiktų gerinti, o, kalbėdamas apie savo pažintį su Europos krepšiniu, amerikietis sakė, kad išmokti tikrai dar yra ko.

“Dar vis bandau ieškoti to tikrojo savo žaidimo. Galėčiau kai kada žaisti ir agresyviau. Išmokti dar tikrai yra ko, tačiau kasdien susipažįstu vis labiau, išmokstu naujų dalykų. Vis dar esu sujaudintas būsimu sezonu, Eurolygoje žaidžia daug puikių komandų, manau, mes taip pat galime būti tarp pajėgiausių klubų. Su fizinėmis kondicijomis viskas gerai, jaučiu, kad ir dabar dar galėčiau rungtyniauti.”

“Žalgirį” jau šiose rungtynėse palaikė daugiatūkstatinė sirgalių armija. Anot T.Lawsono, jam šie sirgaliai priminė koledžo laikus Jungtinėse Amerikos Valstijose.

“Sirgaliai buvo nuostabūs, priminė koledžo laikus JAV, kur arenoje fanai yra labiau išprotėję nei NBA. Dėkoju visiems sirgaliams už tikrai puikų palaikymą.”

Komentarų: 1


  1. jis matau padare isvadas,o kiti zaidejai?

Rašyti komentarą

neburnok.lt

Rašykite komentarus ir dalyvaukite 24krepsinis.lt konkurse! Plačiau apie konkursą.



Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas