NAUJIENA

Kauno “Žalgirio” krepšininkai šeštadienį pratęsė pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje. Panevėžyje LKL čempionai 89:79 įveikė Panevėžio “Techaso” ekipa, o “Žalgirio” gretose galbūt paskutines rungtynes Lietuvoje žaidė NBA krepšininkas Ty Lawsonas.

23-ejų metų 180 cm ūgio žaidėjas, už Atlanto turintis galiojantį kontraktą su Denverio “Nuggets” ekipa, Lietuvos čempionų ekipoje gali rungtyniauti tik iki NBA lokauto pabaigos.

NBA vadovybė informuoja, kad kitos savaitės antradienį bus padėti parašai ant naujosios kolektyvinės sutarties ir tą pačią dieną NBA lokautas bus oficialiai nutrauktas.

Kartu su NBA lokauto pabaiga, Europos krepšinio komandos bei jų gerbėjai neteks daugybės NBA krepšininkų, kurie šį laikotarpį rungtyniavo stipriausiuose Europos krepšinio klubuose. Tarp jų ir Kauno “Žalgiris”.

“Denver Nuggets” gynėjas T.Lawsonas taip ir nerado savo vietos “Žalgirio” ekipoje, o šį vakarą mače su “Techasu” pelnė 10 taškų ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Penktadienį rungtynėse prieš “Šiaulius” T.Lawsonas sužaidė rezultatyviausias rungtynes ir pelnė 15 taškų.

Kitas rungtynes “Žalgiris” žais trečiadienį lakpričio 30 d. namuose prieš Malagos “Unicaja” ekipą.

“Skaitėme ir girdėjome apie situaciją NBA, tačiau jos neakcentavome. Šiandien mūsų laukė svarbios rungtynės Lietuvos krepšinio lygoje, todėl visą dėmesį skyrėme joms. Dabar turėsime sulaukti oficialių žinių ir tuomet Ty Lawsonas paliks mūsų komandą”, – 15min.lt sakė “Žalgirio” gen.direktorius Vitoldas Masalskis.

V.Masalskis patikino, kad Kauno “Žalgiryje” įvyks permainų. Kokių turėtų paaiškėti kitą savaitę. “Pakitimų klube tikrai bus, reikės stiprintis. Situacija keisis, tačiau kaip ji pasikeis šiuo metu dar sunku pasakyti”, – kalbėjo “Žalgirio” direktorius.

Vis dar nėra aiškus ir DeJuano Collinso likimas LKL čempionų gretose. “Collinsas yra suspenduotas. Kitą savaitę susitiksime su krepšininku ir spręsime jo situaciją”, – teigė V.Masalskis.

Komentarų: 6


  1. Zalgiriui tik i nauda kad paliko ty,nes jis nieko gero ir neparode :D

  2. MartynasMB

    Idomu aks papildys Zalgiri. :) realiai PG tai mums netaip ir reikia, daug naudingiau butu, akd prie komandos prisijungtu solidus centras, ens dabartine priekine linija tikrai blankiai atrodo, isskyrus Jankuna.

  3. Hm, kam stiprintis, juk be Ty L Zalgiris ir taip stipresnis. TL grybą pjovė konkrečiai, labai nepasiteisinęs legionierius

  4. Vis dar tikiuosi, jog Žalgirį Juškevičius papildys, nes visgi PG/SG žaidėjas, ko ir reikėtų keičiant Lawsoną. :) Kad ir kas tai bebūtų, žaliai-baltiems pirmiausia reikia bandyti sustyguoti žaidimą, nes sudėtis ir taip “ant popieriaus” labai galinga.

  5. Na, norėčiau kad dabar “Žalgiris” rastų padorų SG, ir Centrą. Popovičių būtų galima pastumėti į PG, nes ten jis labiau atsiskleistų. Kas jau kas, bet reikia gero centro. Pažiūrėjus į Javtoką, tai graudu. Kaip pasakė vienas mano draugas, pas Javtoką dvi kairės rankos.

  6. MartynasMB

    Popovicius realiai ir yra PG/SG. Esme ta, kad jis komandai gali buti naudingesnis kaip sg, nes budamas PG jis truputi inesa chaoso, kadangi megsta dazniau pats atakuoti, nei kurti progas komandos draugams. Negana to, daznai stengiasi viska atlikti labai greitai, “bek ir mesk” stiliumi. Neteigiu, jog visada tai yra blogai, ebt butent del tokio Popoviciaus zaidimo stiliaus ir manau, jog jis gerokai naudingesnis kaip sg nei pg.

Rašyti komentarą

neburnok.lt

Rašykite komentarus ir dalyvaukite 24krepsinis.lt konkurse! Plačiau apie konkursą.



Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas