NAUJIENA

Į JAV sugrįžęs Lawsonas stebėjosi “Žalgirio” keitimais, bet gyrė sirgalius

2011-12-08 | Naujienos, NBA

Šaltinis: | Nuotrauka:

Gairės: , ,

Panašios naujienos:

  • T.Lawsonas žais jau pirmose “Nuggets” rungtynėse

  • “Nuggets” pasiruošimą sezonui baigė triuškinančia pergale

  • T.Lawsonas žibėjo NBA ikisezoninėse rungtynėse

  • Po NBA lokauto pabaigos į Denverį sugrįžęs pagrindinis “Nuggets“ ekipos įžaidėjas Ty Lawsonas JAV žurnalistams neslėpė Lietuvoje sulaukęs kritikos.

    Tris mėnesius Kauno “Žalgirio“ komandos garbę gynęs 24 metų 180 cm ūgio gynėjas nesuprato, kodėl aikštėje jam nebuvo leidžiama pajusti žaidimo ritmo.

    “Nenormalu rungtyniauti 18 minučių. Žaidi 4 minutes, o tada 10 minučių sėdi ant atsarginių žaidėjų suolelio. Po to vėl grįžti į aikštelę, – “Žalgirio“ trenerių keitimais stebėjosi Lawsonas. – Žmonės kalbėdavo: “Tu nežaidi taip, kaip NBA.“ O aš klausdavau: “Ko, jūs, norite iš manęs per 8 minutes? Negaliu surinkti 20 taškų ir atlikti 10 rezultatyvių perdavimų per 18 minučių.“

    Praėjusį sezoną NBA lygoje Lawsonas vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 26,3 minutės, pelnydavo po 11,7 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio ir atlikdavo po 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

    Kur kas prasčiau jam sekėsi šį sezoną Eurolygoje – įžaidėjas vidutiniškai rungtyniaudavo po 21,6 minutes, rinkdavo po 7,4 taško, atkovodavo po 3 kamuolius bei atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

    LKL pirmenybėse Lawsono statistiniai rodikliai panašūs, tačiau aikštėje praleidžiamas laikas – šešiomis minutėmis trumpesnis.

    Vis dėlto Kaune Lawsonui labiausiai patiko aistra krepšiniui: “Jie turi labiausiai atsidavusius sirgalius. Jie tave myli, kai laimi. Ir kai tu pralaimi, jie vis tiek tave myli, tačiau pasako, kas vyksta.“

    Komentarų: 3


    1. Kažkiek jis ir teisus, labai jau trūko jam laiko įsijausti. Tie keitimai žaidėjo išmušė iš vėžių, bent jis tai pripratęs po daug minučių lošt. Matyt nežinojo kad Ž reiks pagal lapukus lošt ;-)

    2. Vieša paslaptis jau tie keitimai. :) Tiesiog, būtent dėl jų Žalgiris ir nesugeba išnaudoti savo labai geros sudėties. :) Tarkim, Weemsui duodama daug laiko, jis rodo rezultatus. O Lawsonas buvo mėtomas į aikštę keletui minučių. Ty 100prc teisus šiuo atveju, nes manau davus jam daugiau laiko, rezultatyvumas būtų atėjęs savaime.

      • Tas tai taip, bet išvis neaišku kokiu tikslu jis buvo perkamas. Kaip suprantu babkių tai nemažai paklojo, o žaist neleisdavo. Juolab kad kiti “įžaidėjai”, kaip Klnas, nesužaisdavo. Tai tas kaitaliojimas niekaip nepateisinamas.

    Rašyti komentarą

    neburnok.lt

    Rašykite komentarus ir dalyvaukite 24krepsinis.lt konkurse! Plačiau apie konkursą.

    

    Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas