NAUJIENA

“Vakarų ekspresas” tęsia pažintinių straipsnių ciklą apie reprezentacinės Klaipėdos “Neptūno” krepšinio komandos žaidėjus. Šįkart - pažintis su vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniaujančiu Simu Galdiku.

Šis 24-erių aukštaūgis “Neptūno” ekipoje atlieka vis didesnį vaidmenį ir sulaukia vyriausiojo trenerio Pauliaus Juodžio pasitikėjimo.

Kovotojo charakteriu pasižymintis žaidėjas prieš porą metų garsėjo nevaldomomis emocijomis, tačiau pastaruoju metu tapo ramus - be pykčių priima teisėjų sprendimus, o už grubesnį veiksmą ir nuolankiai atsiprašo.

Kalbama, kad teigiama linkme pakeisti žaidėjo mąstymą ir charakterį padėjo jo ilgametė draugė Vaida. Jiedu jau draugauja ketverius metus, o vasarą planuoja susituokti.

“Kalbant apie praeities įvykius ir pykčio proveržius aikštelėje, pakeisti požiūrį padėjo ir karčios pamokos. Supratau, kad prieš teisėjus nepaburnosi. Komandos nariai mane vadina “Šėtonu”, tačiau ne dėl emocijų, o dėl neva panašumų su animacinio filmo herojumi”, - teigė S. Galdikas.

Gruodžio pradžioje dvikovoje su “Kėdainių Triobet” ekipa tapai savotišku didvyriu, kai aidint sirenai pelnei iš pirmo žvilgsnio pergalingus taškus. Tik vėliau, peržiūrėjus vaizdo įrašą, buvo pastebėta, kad metimas keliomis dešimtosiomis sekundėmis buvo pavėluotas ir rezultatas anuliuotas. Kaip pats tai vertini?

Žiūrėjau vaizdo įrašą kelis kartus, tik gerokai sulėtinus vaizdą tai galima įžvelgti. Natūralu, kad teisėjai per varžybas negalėjo pamatyti, kad metimas į krepšį skriejo po laiko. Tik su technikos pagalba buvo galima visa tai išsiaiškinti. Teisėjai suklydo, ir tai žmogiška, tokią klaidą galėjo padaryti bet kas. Jokiu būdu negalima ant jų užsipulti ar smerkti. Žinoma, apmaudu, kad rungtynes su Kėdainiais teks peržaisti, tačiau pabandysime įrodyti, kad mes geresni.

Šiemet “Neptūno” komandoje tarp vidurio puolėjų nemaža konkurencija: pradžioje teko konkuruoti su Luku Bonneriu ir su neseniai komandą palikusiu Arinze Onuaku. Dabar dar prisijungė Laurynas Mikalauskas. Ar konkurencija neišmuša iš vėžių?

Priešingai - konkurencija mane skatina pasitempti ir dar labiau stengtis. Norisi įrodyti, kad gali sužaisti dar geriau. Turi pats išsikovoti vietą aikštelėje. Tai tarsi nauja motyvacija, stimulas. Pastebėjau, jei tą dieną gerai žaidi, treneris leidžia ir ilgiau pasigalynėti su varžovais. Man nėra svarbu mano asmeniniai rezultatai, pernelyg neseku, kiek pelnau taškų. Man svarbiausia, kad būčiau naudingas komandai.

Kaip manai, kokios šiemet “Neptūno” galimybės?

Kaip dirbsime, taip ir bus. Jei nors vienas tinginiaus, nieko gero nebus. Turime rungtyniauti lyg vienas tvirtas kumštis. “Neptūno” komandoje atmosfera puiki. Po pralaimėtų rungtynių nesipykstame, o visi susėdę draugiškai aptariame klaidas ir trūkumus.

Primink, kaip prasidėjo Tavo sportinis kelias?

Krepšinis iš pradžių manęs visai netraukė. Penktoje klasėje visi klasiokai žaisdavo krepšinį, o manęs, nors ir buvau aukštas, į komandą neimdavo. Sakydavo, jog nemoku žaisti. Vėliau pradėjau lankyti treniruotes pas trenerį Povilą Jefišovą ir jau po mažiau nei metų visos mokyklos komandos, kuriose rungtyniaudavau, iškovodavo pergales.

Vizitinė kortelė

Vardas: Simas
Pavardė: Galdikas
Gimimo data: 1987 m. sausio 3 d.
Gimimo vieta: Klaipėda
Ūgis: 203 cm
Svoris: 103 kg
Pirmasis treneris: Povilas Jefišovas.
Kur anksčiau žaidė: Klaipėdos miesto čempionate už knašiukų komandą, 4 sezonus nacionalinės krepšinio lygos Klaipėdos “Naftos-Uni-Laivitės” komandoje (2006 metais iškovojo sidabro medalius, o 2007 metais tapo NKL čempionu).
Šeimyninė padėtis: nevedęs, tačiau susižadėjęs.
Įsimintiniausios rungtynės: dvikova su “Kėdainių Triobet” komanda, kuomet aidint sirenai pataikiau lemiamą dvitaškį metimą, teisėjai jį įskaitė, bet vėliau paaiškėjo, kad rezultatas anuliuotas ir teks peržaisti rungtynes.
Talentingiausias krepšininkas: Jonas Valančiūnas.
Mėgstamiausias patiekalas: paties gaminti makaronai su faršu.
Gyvenimo kredo: būk žmogiškas.
Mėgstamiausia daina: “2 Pac” kūrinys “California Love”.
Geriausias rašytojas: Algimantas Čekuolis.
Talentingiausias aktorius: Chuck Norris (juokiasi. - Aut. past.).
Kino filmas, palikęs didžiausią įspūdį: visos “Krikštatėvio” dalys.
Mėgstamiausia frazė: “Už gerą, geru atsilyginama.”
Niekada neišdrįstų: suduoti moteriai.

 

Komentarų: 4


  1. Tai dėl teisėju jis tikrai teisus, kaip teisėjai nusprendė taip ir bus… nors tikraiausiai jis buvo labai geros nuotiakos po pergalingo lemiamo metimo… bet ka padarysi, bus dar panašių per karjera

  2. Įdomus interviu. :) Labai gražiai Galdikas atsakė į klausimą apie konkurenciją. :) Sutinku su juo ir manau, jog konkuruodamas daraisi stipresniu tiek fiziškai, tiek emociškai. :) Šiek tiek gaila, kad tas gražus metimas, kuris būtų išgelbėjęs Neptūną dvikovoje su Nevėžiu visgi buvo anuliuotas. Kitu atveju, manau, jis būtų tarp sezono gražiausių LKL epizodų. :) Tokie “game winneriai” nedažnai ir pasitaiko.

    • Taip, gaila, kad neįskaitė, nes retai, kaip sakei, tokie winneriai LKL pasitaiko, tačiau per pakartojimą buvo akivaizdžiai matyti, kad jis nespėjo. :) O dėl konkurencijos, tai jo, ji tikrai naudinga, nes ir skatina tapti geresniu krepšininku ir skatina geriau žaisti, nes jei su niekuo nekonkuruosi, tai gali labai greitai tapti ne tokio aukšto lygio krepšininku, kokiu buvai prieš tai. :)

  3. Neptūnas nėra silpna LKL komanda, tikrai gali pasispardyti su lyderiais ir būtų smagu, kad ir šį sezoną gerai pabaigtų. Gerai Galdikas papasakojo, kaip pradėjo krepšininko kelią :) dažnai būna aukštų vaikų klasėje, bet jie nesugeba žaisti krepšinio, todėl gerai, kad jis pradėjo lankyti krepšinio treniruotes, jų nemetė ir pasiekė savo tikslą - tapo krepšininku. :) Sėkmės jam

Rašyti komentarą

neburnok.lt

Rašykite komentarus ir dalyvaukite 24krepsinis.lt konkurse! Plačiau apie konkursą.



Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas