NAUJIENA

Paskutinis Eurolygos pirmojo etapo turas D grupėje nieko nelėmė. Jau anksčiau kelialapius į “Top16″ varžybas užsitikrino “Barcelona”, Sienos “Montepaschi”, Kazanės “Unics” ir Stambulo “Galatasaray”. Tuo tarpu pasirodymą Eurolygoje baigia Tomo Pačėso vadovaujama Gdynės “Asseco Prokom” bei Liublijanos “Union Olimpija”.

Netikėtumų paskutiniuose grupės susitikimuose nebuvo užfiksuota. “Asseco Prokom” su Donatu Motiejūnu namuose 53:79 (16:18, 7:19, 21:13, 9:29) turėjo pripažinti Kšyštofo Lavrinovičiaus ir Rimanto Kaukėno Sienos “Montepaschi” pranašumą.

D.Motiejūnas aikštėje praleido 19 minučių, pasižymėjo 4 taškais (2/5 dvit., 0/5 trit.), atkovojo 5 bei perėmė 2 kamuolius, suklydo 1 ir prasižengė 5 kartus bei surinko -2 naudingumo balus.

Adamas Hryčaniukas ir Przemyslawas Zamojskis pridėjo atitinkamai 16 ir 12 taškų. Nugalėtojams Pietro Aradori pelnė 23, Igoris Rakočevičius 9, Tomas Ressas – 8 taškus. Abu “Montepaschi” lietuviai dėl traumų nežaidė.

Triuškinančia pergale Eurolygos reguliarųjį sezoną baigė “Barcelona”, namuose 79:50 (23:13, 28:17, 17:11, 11:9) sutriuškinusi Dariaus Songailos Stambulo “Galatasaray” ekipą. D.Songaila šiame mače nežaidė.

Nugalėtojams Boniface’as Ndongas pelnė 16, Erazemas Lorbekas 13, Marcelinho Huertas (6 kl.) – 9 taškus. Pralaimėjusiems Cevheras Ozeras ir Jamonas Lucasas surinko atitinkamai 11 ir 9 taškus.

Liublijanos “Union Olimpija” namuose 63:76 (11:25, 18:16, 12:13, 22:22) nusileido Kazanės “Unics” krepšininkams, kurie savo pranašumą įrodė jau pirmajame kėlinyje.

“Unics” ekipai Henry Domercantas pelnė 16 taškų, Aleksejus Savrasenko ir Terrellas Lyday‘us – po 14, Kelly McCarty – 13, Lynnas Greeras pridėjo 12 taškų. Šeimininkams Jaka Blažičius įmetė 13 taškų, Sasu Salinas ir Janas Močnikas – po 11, Deonas Thompsonas surinko 10 taškų.

Komentarų: 3


  1. Kažko sėdo Donatas M. paskutiniuose mačuose? Tad Donce db galėtų zalgris paimti, vietoj butkevičiaus, nors prisiminus M.Kuzminską, gal geriau jam ten neit, nes Žalgr janam žaidėjui prapultis dažniausiai… O Montepaschi tai stebina, be lyderių dar geriau pradėjo žaist, puikiai įsizaidėi Rakosevičius, o ir visa komanda susitelkėdaug labiau ir tikrai liuksiškai atrodo ;-)

  2. Tikrai prastai pasirodė Donatas, jam tas visiškai neįprasta. Matyt, kad buvo juoda diena, nes kad ir su kokia gera komanda žaidžia Prokom, vis tiek Motiejūnas primeta daug taškų ir atlieka daug naudingo darbo aikštėje, todėl negalima vien teigti, kad Montepashi komanda atliko svarbų vaidmenį dengiant Motiejūną, turbūt jam ta diena buvo juoda. :) Nors žiūrint į rezultatą, atrodo jog Prokom visiškai neprilygo Montepashi, tačiau atkreipus dėmesį į paskutinio kėlinio pelnytus taškus, akivaizdžiai matyt, kad Prokom buvo sudorota per tragiškai sužaistą ketvirtą kėlinį. Sėkmės Donatui ;)

  3. Jeigu neklystu, tai buvo pirmos Motiejūno rungtynes, kuriose jis surinko neigiamą naudingumo koeficientą. ;) Na aišku, galbūt ir patirties stigo Donatui, žaidžiant su tokiais stipriais oponentais kaip Andersenas ar gynybos specialistas Stonerookas. Stebina tokia lengva Barcelonos pergalė. Aišku, Galatasaray žaidimui labai atsiliepė Pachulios netektis. Taip pat nežaidė ir Songaila, kuris neretai sugeba gerai gintis. Na o mačo rezultatas tarp Unics ir skolose skęstančios Olimpijos, bent jau man, buvo aiškus dar prieš rungtynes. Džiugina Domercantas, kuriam atrodo, jog atsisveikinimas su jau minėta Montepaschi - išėjo į naudą. :) Kazanėje Henris yra absoliutus lyderis. Kažkodėl nemanau, jog šis “bosnis” ilgai užsisėdės Kazanėje.

Rašyti komentarą

neburnok.lt

Rašykite komentarus ir dalyvaukite 24krepsinis.lt konkurse! Plačiau apie konkursą.



Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas