A.Guoga po pergalės: “Mano ginklas – taiklūs metimai”

Pirmą kartą šį sezoną į aikštę oficialiose varžybose įbėgęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vadovas 38 metų Antanas Guoga buvo vienas jam pačiam priklausančios komandos “TonyBet” pergalės kalvių.

“Varžovai manęs nesistengė dengti. Paliko laisvą, tai įmečiau. Rungtyniavau nemažai laiko, esu labai patenkintas savo žaidimu. Žaisiu ir kitą sekmadienį”, – sakė verslininkas po Vilniaus krepšinio sąjungos A lygos rungtynių.

“TonyBet” šiame mače 84:66 pranoko Vilniaus kolegijos komandą, nors susirinko tik šešiese, o rungtynių pabaigoje vieno žaidėjo neteko dėl traumos.

Kiti ekipos, kurios sudėtyje daugiausia – pasaulio atstovai ir buvę profesionalūs krepšininkai, nariai dėl įvairių priežasčių negalėjo atvykti į darbo dieną vykusias rungtynes.

Štai vienas komandos lyderių, buvęs krepšininkas, dabar – prodiuseris Rolandas Skaisgirys kartu su “TonyBet” treneriu Kęstučiu Girštautu slidinėja Italijos Alpėse.Ten pat iškeliavę ir šios ekipos nariai, pramogų pasaulio atstovai Marijus Mikutavičius ir Gidonas Šapiro-Bilas.

Tad A.Guogai teko nemažai žaidimo laiko. Ir 186 cm ūgio pokerio specialistas pasinaudojo jam suteikta galimybe.

Trečiajame kėlinyje, kai Vilniaus kolegijos ekipa ėmė minti pirmaujantiems “TonyBet” krepšininkams ant kulnų, A.Guoga pataikė kelis tritaškius ir tarsi atgaivino savo bendražygius. A lygos čempionės titulą ginanti komanda vėl atitrūko nuo varžovų ir iškovojo įtikinamą pergalę.

“Vienu metu jau atrodė, jog pavyks paimti rungtynių vadžias į savo rankas, tačiau tuomet varžovų gretose iššovė A.Guoga, kurį palikome visai laisvą stengdamiesi prižiūrėti “TonyBet” lyderius. O jo taiklūs tolimi šūviai galutinai sužlugdė visas viltis pasiekti pergalę”, – lygos tinklalapiui sakė Vilniaus kolegijos treneris Stanislovas Radziulis.

A.Guoga iš viso pelnė 12 taškų, pataikęs 4 iš 10 tritaškių. Be to, jis atkovojo 4 kamuolius. Rezultatyviausiai žaidė buvęs krepšinio profesionalas Eligijus Redeckas, surinkęs 29 taškus.

“Mano vienintelis ginklas – taiklūs metimai. Greičio man trūksta, aikštę matau nelabai gerai. Bet puikiai matau lanką. Todėl įmetu tritaškius. Per treniruotę esu pataikęs net 15 iš eilės tritaškių. Dažnai su draugais pasirungiam, tai nuolat pataikau 8 iš 10 tolimų metimų. Žinoma, kai niekas nedengia”, – aiškino bendrovės “TonyBet” savininkas.

Lietuvoje gimęs ir vaikystę praleidęs, o vėliau Australijoje gyvenęs A.Guoga krepšinio aikštėje – ne naujokas: “Žaisdavau visą laiką. Ir Lietuvoje, ir Australijoje. Turiu nemažai patirties, bet ne aukščiausiame lygyje.”

Krepšinis pastaraisiais metais užima labai didelę verslininko gyvenimo dalį. Jis remia mūsų šalies nacionalinę komandą ir klubus, yra vyrų rinktinės vadovas, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) viceprezidentas. Taip pat – Anglijoje esančio Vusterio universiteto krepšinio trenerio magistro studijų pirmakursis.

“Studijos trunka dvejus metus. Bet gali būti, kad mokslus tęsiu ir toliau, doktorantūroje. Norėčiau ateityje išmėginti save kaip krepšinio treneris. Aš gyvenu krepšiniu. Kai tik turiu laiko, žaidžiu. O ateityje, kai daugiau nusimanysiu apie šį sportą, galėsiu dar giliau į jį pasinerti”, – neslėpė A.Guoga.

Verslininkas tikisi ir toliau dirbti Lietuvos rinktinės vadovu: “Ar taip bus, spręs LKF Vykdomasis komitetas. Norėčiau likti. Bet kad ir kaip būtų, važiuosiu į olimpinį atrankos turnyrą Venesueloje.”

Būstą Londone turintis ir nemažai laiko ten leidžiantis A.Guoga yra ir Lietuvos olimpinis atašė šių metų olimpinėse žaidynėse, kurios vyks Anglijos sostinėje.

Pasaulyje A.Guoga geriau žinomas kaip pokerio žaidėjas Tony G. Ar dabar, kai yra tiek su sportu ir verslu susijusios veiklos, lieka laiko pokeriui?

“Nelabai. Pažaidžiu vieną kitą dieną per mėnesį. Be to, pagal sutartis man tenka važiuoti į kelis turnyrus. Tai dažniausiai – televizijos šou. Šioje srityje man puikiai sekasi, rezultatai jau daug metų yra puikūs. Jaučiu malonumą žaisdamas. Bet tai – tik laisvalaikio pomėgis”, – tikino A.Guoga, kurio pagrindinis pajamų šaltinis – įvairiausi verslo projektai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *