Dažniausi keliautojų užduodami klausimai (3 dalis)

Jau rašiau ne vieną straipsnį apie tai kokie dažniausiai kyla klausimai keliones metu, net ir labiausiai patyrusiams keliautojams. Klausimai kyla iš karto pasinaudojus paslaugomis pigus skrydziai iki pat kelionės pabaigos. Tam šito išvengti, jau parašiau ne vieną straipsnį, kuriuose pateikiau daug įvairių klausimų ir atsakymų į juos (atsakymus stengiausi pateikti kuo išsamesnius ir platesnius). Kadangi, tų klausimų kyla tiek daug tai rašau dar vieną straipsnį, kuriame pateiksiu dar keletą klausimų su atsakymais. Taigi, štai dar keletas klausimų (žinoma, su kuo išsamesniais ir platesniais atsakymais):

  1. „Užsisakinėdamas lėktuvo bilietą nurodžiau draugės elektroninį paštą, skrydis po savaitės, o draugė nekelia telefono. Kaip man gauti bilieto kopiją, skrydis jau po savaitės.“ Visada užsisakinėdami bilietą nurodykite savo asmeninė elektroninį paštą. Arba savo artimo, kuris tikrai nepaves. Be to, nelaukite paskutinės savaitės, nusipirkote bilietą ir iš karto priverskite jį persiųsti, nelaukite paskutinės dienos. Taigi, dar kartą pasikartosiu – visada (bet kokiu atveju) pirkdami bilietą, nurodykite savo asmeninį elektroninį paštą (bet koks nesklandumas, kaip šioje situacijoje, gali sukelti tikai nemalonių pasėkmių). Nurodytu atveju, galiu pasakyti, kad bilieto kopijos gauti nėra galimybės, todėl siūlyčiau ieškoti draugės visais įmanomais būdais ir gauti bilietą, kitaip kelionės gali tekti atsisakyti. Galiu tik nuraminti, kad draugė negalės pasinaudoti Jūsų bilietu, nes jie yra vardiniai, taigi, draugė iš Jūsų kelionės naudos neturės.
  2. „Norime veštis atostogų savo augintinį – katiną. Jei mes jį įsidėsime į rankinį bagažą ir užsesiksime, ar galėsime prasinešti pro punktą ir nusiskraidinti atostogų“. Nepykite, bet man tokia mintis atrodo kaip tikras katino kankinimas. Jeigu mylite savo augintinį tai siūlyčiau tokios minties atsisakyti. Pasakykite nuoširdžiai, ar esate matę katiną (ar kokį kitą gyvūną), kuris ramiai tūnotų užsektoje rankinėje bent pusvalandį? O gi skrydis truks daug ilgiau. Tai kaip, Jūsų nuomone, katinas išbus rankinėje kokias 6 ar 7 valandas. Gi jam ir valgyti duoti reiks. Vien pusvalandį Jūs užtruksite kol praeisite pro patikros punktą ir tektų dar melstis, kad tas katinas bent tą pusvalandį nejudėtų ir išbūtų ramiai. Jei Jūsų katiną pamatytų lėktuve kokia stiuardesė (o tai yra pakankamai tikėtina, nes jos gana dažnai vaikšto pirmyn atgal tarp žmonių), tai katinas iškart būtų atimtas ir turėtumėt daug daugiau nemalonumų.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *