NAUJIENA

Šią savaitę įvyko pirmieji du Eurolygos ketvirtfinalių serijos iki trijų pergalių turai. KREPŠINIS.LT Jums pateikia trumpus rungtynių aprašymus, informaciją lietuvių pasirodymus, naudingiausius pirmųjų dviejų turų žaidėjus bei video reportažus iš visų keturių porų rungtynių.

Per pirmąją Eurolygos atkrintamųjų varžybų savaitę buvo sužaistos net 8 rungtynės, kuriose aštuonios stipriausios Europos komandos kovojo dėl pirmųjų taškų ketvirtfinalių serijoje iki trijų pergalių.

 

Maskvos CSKA – Bilbao „Gescrap BB“

Maskvos CSKA ekipa į Bilbao miestą išvyko turėdama jau dvi pergales savo sąskaitoje ir pirmaudama Eurolygos ketvirtfinalių serijoje iki trijų pergalių 2:0. Nors tai ir gana solidus pranašumas, tačiau jis dar gali ir nieko nereikšti, nes “Gescrap BB” rungtyniaudama savo žiūrovų akivaizdoje demonstruoja žymiai solidesnį krepšinį ir yra nugalėjusi ne vieną pajėgų varžovą tiek Eurolygoje, tiek vietinėje Ispanijos krepšinio lygoje.

Pirmosios rungtynės

Pirmųjų rungtynių pradžia buvo sėkmingesnė „Gescrap BB“ ekipai, tačiau po ilgosios pertraukos CSKA spurtavo ir perėmė žaidimą į savo rankas, ko pasekoje, iškovojo triuškinančią pergalę.

Daugiausiai problemų „Gescrap BB“ ekipai pridarė Nenadas Krstičius ir Milošas Teodosičius, kurių tandemas surinko 41 naudingumo balą, o tai yra daugiau nei pusė visos Bilbao ekipos balų.

CSKA ekipa neblogai ginyboje tvarkėsi ir su „Gescrap BB“ ekipos lyderiais. Pagrindinis Ispanijos komandos įžaidėjas Aaronas Jacksonas pelnė vos 7 taškus, tačiau atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 atšokusius kamuolius ir sugebėjo perimti 3 kamuolius.

Įdomu ir tai, jog amerikietis tapo daugiausiai minučių aikštėje praleidusiu krepšininku ne tik žiūrint į Bilao ekipą, tačiau ir CSKA.

Antrosios rungtynės

Antrosios tarpusavio rungtynės buvo labai panašios į tai ką matėme pirmose, tačiau šįsyk Bilbao krepšininkai priešinosi daug ilgiau. Po pirmojo kėlinio CSKA krepšininkai įgijo dviženklį pranašumą, tačiau jau antrojo kėlinio metu svečiai vėl pasivijo savo varžovus.

Andrejaus Kirilenko, Milošo Teodosičiaus ir Viktoro Khryapos vedama CSKA ekipa antroje rungtynių dalyje antrąsyk sugebėjo įrodyti savo pranašumą prieš “Gescrap BB” krepšininkus ir iškovojo triuškinančią pergalę.

Lietuviai

Maskvos CSKA ekipos gretose rungtyniaujantys du lietuviai, Ramūnas Šiškauskas ir Darjušas Lavrinovičius, neblizgėjo nei pirmose nei antrose ketvirtfinalio serijos rungtynėse.

Per 19 minučių aikštėje R.Šiškauskas pelnydavo po 6 taškus, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 1 atšokusį kamuolį.

Dar prasčiau rungtyniavęs D.Lavrinovičius per 8 minutes pelnydavo po 4 taškus ir atkovodavo po 2 atšokusius kamuolius.

 

Sienos „Montepaschi“ – Pirėjo „Olympiacos“

Sienos “Montepaschi” ekipai nepavyko pasinaudoti namų aikštės pranašumu Eurolygos ketvirtfinalių serijoje iki trijų pergalių ir į Graikiją išvyksta esant lygiam serijos rezultatui - 1:1. Panašu, kad šiemet Sienos klubas įgijo ketvirtojo kėlinio fobiją, nes tiek pirmose tiek antrose rungtynėse susitikimo pabaigoje rungtyniaudavo tiesiog tragiškai.

Pirmoji dvikova

Didžiąją rungtynių dalį pirmavę aikštės šeimininkai ketvirtajam kėlinyje atrodė beviltiškai ir jį pralaimėjo net 9:24, o tai lėmė ir pralaimėjimą bendrame rezultate.

„Olympiacos“ ekipą į šią pergalę vedė Georgios Printezis, kuris per 27 minutes pelnė 20 taškų, atkovojo 2 atšokusius kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Pastarajam puikiai talkino Kyle’as Hinesas ir Vassilis Spanoulis, kurie pelnė po 15 taškų.

Daugiausiai problemų „Olympiacos“ ekipai pridarė įspūdingas rungtynes sužaidęs Davidas Andersonas. Aukštaūgis per 32 minutes pelnė 28 taškus (2/3 tritaškiai, 8/11 dvitaškiai, 6/9 baudos metimai), atkovojo 7 atšokusius kamuolius, išprovokavo 7 varžoų pražangas ir surinko 33 naudingumo balus.

Tiesa, šios rungtynės „Montepaschi“ buvo žymiai sėkmingesnės nei pirmosios Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynes prieš metus. Tuomet Sienos ekipa irgi žaidė su Pirėjo „Olympiacos“ ekipa, tačiau patyrė itin skaudžią nesėkmę rezultatu 41:89.

Antroji dvikova

Antrosios rungtynės Sienoje buvo beveik identiškos pirmosioms. “Montepaschi” krepšininkai ir vėl pirmavo didžiąją rungtynių dalį, tačiau ketvirtasis kėlinys panašu, kad yra užkeiktas.

Pirmose tarpusavio rungtynėse ketvirtasis kėlinys buvo pralaimėtas rezultatu 9:24, o antroje dvikovoje - 14:27. Tačiau nepaisant to, aikštės šeimininkai išsaugojo minimalų pranašumą ir šventė pirmąją pergalę šioje serijoje.

Lietuviai

Po vieną lietuvišką akcentą šioje poroje turėjo tiek viena tiek kita ekipa. Sienos “Montepaschi” ekipos garbę gina Kšištofas Lavrinovičius, o “Olympiacos” gretose rungtyniauja Martynas Gecevičius.

Nors pirmosios tarpusavio rungtynės K.Lavrinovičiui buvo itin nesėkmingos, tačiau antrose aukštaūgis pelnė 18 taškų ir surinko 24 naudingumo balus.

Šioje serijoje K.Lavrinovičius per 14 minučių aikštėje pelno po 9 taškus ir atkovoja po 3,5 atšokusio kamuolio.

Tiesa, “Montepaschi” ekipos garbę taip pat gina ir Rimantas Kaukėnas, tačiau krepšininkas dėl kelio traumos šį sezoną neberungtyniauja.

“Olympiacos” lietuviui M.Gecevičiui ši ketvirtfinalių serija kolkas yra itin prasta pagal asmeninius rezultatus. Nors lietuvis aikštėje praleidžia po beveik 9 minutes, tačiau dar nėra pelnęs nė vieno taško ir aikštelę palieka turėdamas vidutiniškai -2 naudingumo balus.

 

Atėnų “Panathinaikos” – Tel Avivo “Maccabi”

Praėjusių metų Eurolygos finalininkai šiemet tarpusavio santykius aiškinasi jau ketvirtfinalyje. Atėnų “Panathinaikos” ekipa iškovojo užtikrintą pergalę, tačiau antrose rungtynėse turėjo pripažinti Tel Avivo “Maccabi Electra” krepšininkų pranašumą ir serijos rezultatas prieš jai persikeliant į Izraelį tapo lygus - 1:1.

Pirmosios rungtynės

Pirmose tarpusavio rungtynėse graikai dar iki ilgosios pertraukos sugebėjo susikrauti triuškinančią persvarą, o varžovai priešnuodžių aikštės šeimininkų puolimui taip ir nerado.

Daugiausiai problemų „Maccabi Electra“ krepšininkai praeitose rungtynėse pridarė Dimitris Diamantidis, kuris per 21 surinko 15 taškų (2/3 tritaškiai, 2/3 dvitaškiai, 5/5 baudos metimai), atkovojo 5 atšokusius kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, blokavo 2 varžovų metimus, išprovokavo 7 varžovų pražangas ir surinko 31 naudingumo balą.

D.Diamantidis buvo neįkandamas riešutas svečiams iš Tel Avivo. Tačiau visa „Panathinaikos“ ekipa po šių rungtynių nusipelnė komplimentų, nes už varžovus įrodė esanti visa galva pranašesnė.

Graikai taikliau atakavo iš dviejų ir trijų taškų zonų, atkovojo daugiau atšokusių kamuolių, atliko daugiau rezultatyvių perdavimų, perėmė daugiau kamuolių ir padarė mažiau klaidų. „Panathinaikos“ pirmose rungtynėse pataikė net 10 tritaškių iš 18, o jų varžovai į tai atsakė tik 5 tolimais šūviais iš 14.

Antrosios rungtynės

Antrosios “Panathinaikos” ir “Maccabi Electra” rungtynės ne iš tolo nepriminė to vaizdo, kurį matėme pirmoje dvikovoje. Visų rungtynių metu vyko atkakli dvikova, o nugalėtojui išsiaiškinti prireikė ir pratęsimo.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje Keithas Langfordas galėjo išplėšti “Maccabi” ekipai pergalę, tačiau jo metimas skriejo jau po rungtynių sirenos, todėl abi ekipos jėgas aiškinosi pratęsimo metu.

Pratęsimas sėkmingiau susiklostė “Maccabi Electra” krepšininkams, kurie likus keletai sekundžių iki rungtynių pabaigos turėjo 2 taškų pranašumą ir jį pavyko išsaugoti. Šarūnas Jasikevičius dar galėjo išplėšti pergalę, tačiau jo metimas buvo netaiklus, o teisėjai tame epizode pražangos neįžvelgė.

Lietuviai

Šioje poroje vienintelė Atėnų “Panathinaikos” savo gretose turi vieną lietuvį. Šarūnas Jasikevičius sėkmingai kyla nuo suolo ir svariai prisideda prie “Panathinaikos” pergalių.

24 minutes aikštėje praleisdamas Š.Jasikevičius pelno po 12 taškų, atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 1,5 atšokusio kamuolio.

35 metų 193 cm ūgio lietuvis jau ne pirmą sezoną atstovauja “Panathinaikos” ekipai, o šio sezono svarbiausiose dvikovose demonstruoja itin solidžią sportinę formą, kurios dėka graikų klubas iškovojo ir Graikijos taurės turnyro čempionų vardus.

 

Barselonos “Regal Barcelona” – Kazanės “Unics”

Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynės tarp Barselonos “Regal Barcelona” ir Eurolygos debiutantų Kazanės “Unics” ekipų panašu, kad kolkas nekelia jokių klausimų. Barselonos krepšininkai serijoje iki trijų pergalių užtikrintai pirmauja 2:0.

Tačiau nevertėtų nurašyti “Unics” krepšininkų, kurie dabar žais namuose, kur yra nugalėję ne vieną stipresnį varžovą.

Pirmosios rungtynės

Pirmose tarpusavio rungtynėse „Unics“ ekipai daugiausiai problemų pridarė ne Juanas Carlosas Navarro ar Erazemas Lorbekas, tačiau Pete’as Mickealis, kuris buvo pagrindinis pergalės kalvis pirmoje dvikovoje.

Amerikietis per 28 minutes pelnė 22 taškus (4/4 tritaškiai, 3/9 dvitaškiai, 4/4 baudos metimai), atkovojo 7 atšokusius kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius ir surinkęs 25 naudingumo balus tapo naudingiausiu rungtynių žaidėju.

Tiesa, nereikėtų nurašyti ir J.Navarro, kuris pirmose rungtynėse pelnė 13 taškų. „Regal Barcelona“ snaiperis iš toli atakavo net 7 kartus, o tikslą pasiekė tik 1 tolimas metimas, tačiau nereikia pamiršti, jog ispanas tikrai gali pataikyti, todėl leisti mesti tiek daug tolimų metimų – didelė prabanga.

Pirmoje dvikovoje „Regal Barcelona“ krepšininkai beveik dvigubai mažiau klydo – padarė tik 8 klaidas, kuomet varžovai suklydo 14 kartų. Barselonos ekipa taip pat geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių, atliko daugiau rezultatyvių perdavimų ir blokavo daugiau varžovų metimų.

Antrosios rungtynės

Antrose tarpusavio rungtynėse “Unics” krepšininkai pajautė žaidimo skonį ir pridarė nemažai problemų šios Eurolygos ketvirtfinalių serijos favoritei.

Prasidėjus paskutinei antrųjų rungtynių minutei rezultatas buvo lygus (61:61), tačiau charakterį pademonstravusi aikštės šeimininkų komanda sugebėjo įgyti 3 taškų pranašumą ir iškovoti antrąją pergalę serijoje iki trijų pergalių.

Tiesa, Henry Domercantas dar galėjo išlyginti rezultatą, tačiau jo tolimas metimas paskutinėmis rungtynių sekundėmis skriejo pro šalį.

Lietuviai

Nors šioje porojo nėra nei vieno lietuvio krepšininko, tačiau vertėtų paminėti “Regal Barcelona” puolėją Chucką Eidsoną, kuris anksčiau rungtyniavo Vilniaus “Lietuvos ryto” ekipoje.

Po traumos į aikštelę grįžęs amerikietis niekaip neranda savojo žaidimo. Antrose ketvirtfinalio rungtynėse Ch.Eidsonas per 7 minutes taškų nepelnė ir surinko -6 naudingumo balus.

Panašu, kad krepšininko patirta trauma bent jau laikinai tikrai sugadins jo statistinius rodiklius, kurie iki traumos buvo žymiai geresni.

 

Naudingiausi po pirmųjų dviejų turų - D.Diamantidis ir A.Kirilenko

Pirmųjų dviejų Eurolygos ketvirtfinalių turų naudingiausiais krepšininkais tapo Dimitris Diamantidis ir Andrejus Kirilenko, kurie vidutiniškai rinkdavo po 24 naudingumo balus.

Atėnų “Panathinaikos” gynėjas D.Diamantidis aikštėje per 30 minučių pelnydavo po 13,5 taško, atlikdavo po 7 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 5 atšokusius kamuolius.

A.Kirilenko Maskvos CSKA gretose aikštėje praleisdavo po 29 minutes ir per jas pelnydavo po 15,5 taško, atkovodavo po 8,5 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Trečią ir ketvirtą vietas pasidalino Barselonos “Regal Barcelona” puolėjas Pete’as Mickealis ir Sienos “Montepaschi” aukštaūgis Davidas Andersonas, kurie vidutiniškai rinkdavo po 23,5 naudingumo balo.

28 minutes aikštėje praleisdavęs įžaidėjas pelnydavo po 14,5 taško, atlikdavo po 7 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 5 atšokusius kamuolius.
29 minutes aikštėje praleisdamas P.Mickealis rinkdavo po 17 taškų, atkovodavo po 5,5 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 3 kamuolius.

D.Andersonas per 26 minutes aikštėje pelnydavo po 20 taškų, atkovodavo po 6,5 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą per rungtynes.

Penktoje vietoje liko Maskvos CSKA pagrindinis įžaidėjas Milošas Teodosičius, kuris per pirmus du susitikimus rinkdavo po 22,5 naudingumo balo.

Komentarų: 2


  1. Super apzvalga. Siaip bent jau man asmeniskai, tai siu metu ketvirtfinaliai visiskai neidomus. Truksta intrigos kazkokios. Kolkas vienintele idomesne pora - Olympiacos vs. Montepaschi.

  2. Man tai asmeniškai įdomiausia Panathinaikos - Maccabi pora, kurioje manau dar visko gali būti. Kalbant apie Montepaschi, tai ji tikrai pateks į kitą etapą, o vat mano pirmiau paminėta pora bent jau man yra visiškai neaiški ir čia laimėti gali bet kas.

Rašyti komentarą

neburnok.lt

Rašykite komentarus ir dalyvaukite 24krepsinis.lt konkurse! Plačiau apie konkursą.



Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas