NAUJIENA

Vilniaus „Lietuvos rytas“ baigė VTB jungtinės lygos reguliarųjį sezoną. Vilniečiai į atkrintamąsias varžybas žengė iškovoję 10 pergalių ir užėmę trečią vietą B grupėje. Portalo lrytas.lt kalbintas „Lietuvos ryto“ ekipos kapitonas Steponas Babrauskas prisiminė apmaudžias komandos nesėkmes reguliariajame sezone, kurios sutrukdė užimti aukštesnę vietą. Vis dėlto, kapitonas nusiteikęs optimistiškai, komandos tikslas – finalo ketvertas.

„Ne veltui VTB nori, kad lygoje žaistų abu Lietuvos grandai. Tiek „Lietuvos rytas“, tiek „Žalgiris“ turi istoriją. Manau, tai komandos, kurios pritraukia į arenas žiūrovų. Vilniuj taip pat gerai, mes nežaidžiame Eurolygoje, o čia atvažiuoja tokio lygio komandos“, - kalbėjo S. Babrauskas.

Paskutinėse VTB jungtinės lygos reguliariojo sezono rungtynėse „Lietuvos rytas“ Vilniuje 112:86 nugalėjo „Minsk 2006“ ekipą. Nors rezultatas – triuškinantis, vis dėlto pirmajame kėlinyje vilniečiams teko paprakaituoti. Po pirmojo ketvirčio „Lietuvos rytas“ pirmavo vos dviem taškais (23:21).

„Nesudėtingos rungtynės buvo. Smulkių klaidelių padarėme pirmame kėlinyje, bet susikaupėme ir per kelias minutes viską išsprendėme“, - sakė S. Babrauskas.

- Apibendrinkite reguliarųjį VTB jungtinės lygos sezoną. Koks jis buvo „Lietuvos rytui“?, - lrytas.lt paklausė S. Babrausko.

- Manau, neblogas. Žinoma, buvo labai apmaudžių pralaimėjimų, pavyzdžiui Lenkijoje („Lietuvos rytas“ 73:74 nusileido Gdynės „Prokom“ ekipai, - red.). Tas rungtynes tikrai turėjome laimėti. Arba kai pralaimėjome Nymburko ČEZ (Vilniečiai 73:80 Čekijoje pralaimėjo ČEZ ekipai, - red.). Dabar būtume antri grupėje, būtų paprasčiau. Bet užmirškim, visko negali laimėti. Viskas buvo neblogai, norėjome žaisti atkrintamosiose varžybose ir mums pavyko. Bandysime prasibrauti iki finalo ketverto.

- Su kuriuo varžovu B grupėje buvo sunkiausia žaisti?

- Mūsų grupėje labai išsiskyrė Maskvos CSKA. Maskvoje tris kėlinius lygiai su jais žaidėme, bet tai labai galinga komanda, todėl sugebėjo mus aplošti 20 taškų. Vilniuje taip pat apie 20 taškų pralaimėjome. Jie vieninteliai išsiskyrė. Ir ne tik VTB, bet ir Eurolygoje. Tai labai galinga komanda.

- Antradienį laukia Europos taurės ketvirtfinalio mačas su „Doneck“ ekipa. Ar jaučiatės pasiruošę?

- Dar turime tris dienas, manau, spėsime pailsėti ir viskas mūsų rankose. Tai nėra komanda, turinti kažkokių super žaidėjų, bet vien tai, kad pateko tarp 8 stipriausių ekipų rodo, kad negalima jų nuvertinti. Juk jie įveikė „Chimki“ ir tapo grupės lyderiais. Bet viskas mūsų rankose. Turime sužaisti gerai tiek namie, tiek išvykoje.

- Kaip pasveikinote su gimtadieniu Aleksandrą Rasičių (penktadienį krepšininkui sukako 28-eri, -red.)?

- Pasveikinom (šypsosi, - red.). Paprastai, nieko ypatingo. Visi suprantame, kad švęsti nėra kada, antradienį laukia rungtynės, todėl nieko neplanuojame, gal kada vėliau atšvęsime.

Lina Motužytė, lrytas.lt

Rašyti komentarą

neburnok.lt

Rašykite komentarus ir dalyvaukite 24krepsinis.lt konkurse! Plačiau apie konkursą.



Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas