NAUJIENA

P.Jankūnas: vienos rungtynės negali nuplauti trijų juodų mėnesių

2011-12-17 | Eurolyga, Interviu, Naujienos

Šaltinis: Mantas Stankevičius, Kauno diena | Nuotrauka: Šarūnas Mažeika

Gairės: , , ,

Panašios naujienos:

  • P.Jankūnas: Bamberge mus tenkins tik pergalė

  • P.Jankūnas: “Žaidimas tikrai nėra tas, kurio visi laukė”

  • Paaiškėjo galima “Žalgirio” varžovai Eurolygos TOP16 etape

  • Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas po pergalingų Eurolygos rungtynių Vokietijoje teigė, kad vienas pergalė negali nuplauti visų patirtų pralaimėjimų kartėlio, tačiau tikisi, kad kalėdines atostogas pasitiks su gera nuotaika.

    - Pauliau, kas nulėme pergalę Vokietijoje?

    - Rungtynės buvo geros. Kontroliavome rungtynių eigą didžiąją jų dalį. Džiaugiuosi, kad pavyko išlaikyti persvarą. Varžovai rungtynių pabaigoje buvo sumažinę skirtumą, tačiau neįkritome į duobę kaip visada. Todėl laimėjome.

    - Ar žaidėjus slėgė didelė įtampa prieš rungtynes?

    - Manau, kad didesnė įtampa slėgė varžovus, kadangi jie buvo visur prisišnekėję, kad turi istorinį šansą laimėti ir patekti į kitą Eurolygos etapą. O mes tiesiog žinojome, ką privalome padaryti. Tinkamai tam nusiteikėme, atsikratėme įtampos. Tiesiog jautėme prieš save atsakomybę, komandą, sirgalius.

    - Treneris minėjo, kad „Žalgiris“ visa dažniau žaidžia komandinį krepšinį. Ar pats tai pajautei?

    - Tikrai pajautėme, nes dabar kamuolys suvaikščioja per visus žaidėjus ir metame jį paskutinę sekundę laisvi. To anksčiau nebūdavo. Tikiuosi, kad tai buvo ne pirmos ir ne paskutinės rungtynės, kuriose tai pavyko padaryti.

    - Kurį laiką komandai teko versti be Dejuano Collinso. Kaip komandos žaidimą įtakojo jo sugrįžimas į aikštelę?

    - Kiekvienas žaidėjai daug reiškia komandai. D. Collinsas yra patyręs žaidėjas, žino visus komandos užkulisius, schemas. Jis tikrai gali svariai prisidėti prie pergalių. Tai jis padarė ir Vokietijoje. Žaidėme prieš jo buvusią komandą, jis norėjo įrodyti, akd yra geras žaidėjas.

    - Eurolygoje laukia Zagrebo slenkstis. Ar jau apie jį galvojate?

    - Be abejo galvojame. Žinome, ką turime padaryti, norime išlaikyri tokią pačią koncentraciją, kokia buvo Vokietijoje ir laimėti.

    - Ar visi skaudūs pralaimėjimai jau užmarštyje?

    - Vienos rungtynės negali nuplauti trijų mėnesių pralaimėjimų. Tikiuosi, kad viskas bus žingsnis po žingsnio - laimėsime prieš „Juventus“, o trečiadienį - Eurolygos rungtynes ir turėsime linksmesnes kalėdines atostogas, o naujus metus pradėsime iš naujo.

    Komentarų: 4


    1. Na sutinku su Paulium. Dabar svarbiausia patekti į tolimesnį Eurolygos etapą, o jau kitais metais viskas prasidės iš naujo. :) Šiaip Žalgiris potencialo dar turi labai daug, todėl jeigu kauniečiai pagerintų žaidimo kokybę, nematau priežasčių, dėl kurių žalgiriečiai turėtų apsiriboti TOP16 etapu. Žinoma, pirmiausia reikia į jį patekti, tačiau pasvajoti jau galima. :) Kalbant apie Collinsą, tai šis amerikietis sužaidė tikrai neprastą mačą. :) Aš tikėjausi, jog jis išvis nepasirodys aikštėje, tačiau kaip matėme, savo minutes DC atidirbo neblogai.

    2. Šaunuolis Paulius, nepaikėlęs, teisingai masto, nėra ko čia labai džiaugtis, matysim kaip trečiadienį seksis… Idomus klausima apie D.J.Colinsą, matyt žurnalistas tikėjosi ka nors idomesnio išgirst ;-)

    3. Labai teisingi zodziai,uz kuriuos respect jankunui :D dabar jau matosi zalgirio sussizaidimas,komandiskumas,ko ilga laiak buvo nematyti :) manau zalgiris pagaliau prades zaisti taip,kaip turi zaist su tokia sudetimi ir kas zino,gal but pasiseks zalgiriui,gal ne eurolyga laimeti,bet i top4 patekt :)

    4. Na Paulius Jankūnas šiame mače nors ir neprimetė, tačiau tikrai padirbėjo iš peties… Labai gerai kad teisingai įvertino situacciją ir teisingai pakalbėjo…viskas dar prieš akis.

    Rašyti komentarą

    neburnok.lt

    Rašykite komentarus ir dalyvaukite 24krepsinis.lt konkurse! Plačiau apie konkursą.

    

    Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas